Halálos baleset

2024.07.15. 14:42

Vízi baleset Püspökiben: hétfőn találták meg a szabadstrandnál elmerült idős férfi holttestét

Szombaton baleset történt a tiszapüspöki szabadstrandon, ahol egy idős férfi egyszer csak elmerült a Tiszában. Az Életjel Mentőcsoport egész hétvégén kutatott utána, majd hétfőn a délelőtti órákban rátaláltak a holttestre.

Mészáros Géza

A Turi László vezette zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport vasárnap 45. eseményként egy vízi balesetről tett ki bejegyzést a közösségi oldalán. Aszerint szombaton a Tisza tiszapüspöki szabadstrandjánál egy idős férfi merült el.

vizibaleset
Vizibaleset áldozata lett egy idős férfi, még mindig kutatnak utána a búvárok
Fotó: Életjel Mentőcsoport

Érdeklődésünkre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Németh Ádám tűzoltó főhadnagy, sajtószóvivő arról számolt be, hogy igazgatóságuk vármegyei műveletirányítási ügyeletére július 13-án, szombaton, 15 óra körüli időben érkezett bejelentés, miszerint a Tiszapüspökiben lévő szabadstrandon egy ember elmerült a vízben.

Vízibaleset
A szolnoki hivatásos tűzoltók rohamcsónakot bocsátottak vízre
Fotó: Életjel Mentőcsoport

A szolnoki hivatásos tűzoltók rohamcsónakot bocsátottak vízre és a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport búváraival az eltűnt ember után egészen este fél nyolcig kutattak a társszervekkel közösen, de nem jártak sikerrel.

Vízibaleset
A zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport búvárai vasárnap is a helyszínen kutattak
Fotó: Életjel Mentőcsoport

Turi László és az Életjel Mentőcsoport vasárnap is folytatta a kutatást.

Megtalálták a férfi holttestét

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felé is megküldött érdeklődésünkre reagálva András Hunor Lehel rendőr százados, a főkapitányság sajtóreferense hétfőn kora délután arról tájékoztatott, miszerint: „...az eltűnt férfi holttestét július 15-én délelőtt a Tisza folyó szolnoki szakaszánál megtalálták. A haláleset körülményeit a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!