Időjárás viszontagságai

2024.07.18. 13:10

Fákat döntött ki a vihar Törökszentmiklós környékén

Tizenhét településen csaknem ötven helyszínre vonultak Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tűzoltói. A vihar Törökszentmiklóson fákat döntött ki, egy kocsibeállót is megbontott az erős szél. Újszászon villámcsapás miatt lobbant lángra egy építmény.

Pakainé Pusztai Nóra

Erős széllel, dörgéssel és villámlással csapott le a vihar Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére szerda délután. Az időjárás jócskán adott munkát a tűzoltóknak, akik tizenhét településen csaknem ötven helyszínre vonultak.

vihar Törökszentmiklós
Kidőlt fákhoz is riasztották a tűzoltókat
Forrás: Életjel ÖTE

Lecsapott a vihar Törökszentmiklós környékére

– Törökszentmiklóson huszonhat helyen volt szükség a tűzoltókra. A településen fák dőltek kerítésre, villanyvezetékre, háztetőre. A városban egy ház tűzfalát, valamint egy kocsibeállót is megbontott az erős szél – sorolta Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az egyik aluljárót el is öntötte a víz.

Több helyen villám pusztított

Szajolban villám csapott egy fába, amely ennek következtében egy kapura dőlt, Tiszaigaron egy ingatlan lemeztetejét bontotta meg a szél, Fegyverneken pedig egy fa dőlt egy lakóház tetejére, míg Abádszalókon egy pincéből kellett esővizet kiszivattyúzni.

Ingatlanokban is kárt tett a vihar
Forrás: Életjel ÖTE

Újszászon villámcsapás miatt gyulladt ki egy építmény. A vihar során egyetlen épület sem vált lakhatatlanná. A tűzoltók még csütörtökön is dolgoznak a károk felszámolásán – közölte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!