Lopás

2024.07.11. 15:00

Nyugovóra tért öcsödiek párnái mellől is lopott az enyveskezű tolvaj

Elképesztő fosztogatást rendezett Öcsödön egy sorozattolvaj. A lószerszámtól a májkrémig mindent ellopott, még az alvó falubeliek párnáni mellől is elemelt ezt-azt.

Rózsa Róbert

Nagy értékű szerszámok mellett a filléres dolgokra is megvolt az étvágya a minap elfogott öcsödi tolvajnak

Fotó: police.hu

Miközben az igazak álmát aludták, egy sötét alak lopódzott be házukba. Odasomfordált ágyuk mellé, majd csendben elemelte a telefont az alvó emberek mellől. Bármilyen iszonyú, pontosan ez történt Öcsödön, ahol ez elmúlt hónapokban egy tolvaj elképesztő fosztogatást tartott.

tolvaj, lopás, Öcsöd
Ezzel a fejszével tört fel telefonfülkéket az öcsödi tolvaj
Fotó: police.hu

A tolvaj nem csak az éj leple alatt lopott. Mint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatott, a 35 éves helyi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy májustól júliusig gyakorlatilag arra tette fel az életét, hogy lopásból pénzhez jusson.

Két telefonfülke perselyét is feltörte a faluban, udvarokba tört be, és az ott szerzett zsákmányt eladta.

tolvaj, lopás, Öcsöd
Két telefonfülke perselyét is kiürítette az öcsödi fosztogató
Fotó: police.hu

Utóbbiban nem volt válogatós: lopott kéziszerszámokat, ruhákat, lovasfelszerelést, megdézsmálta a veteményeseket, de volt olyan ház is, ahonnan gyertyatartót és májkrémet lopott. A rendőrség szerint így volt olyan hely, ahol 1000 forintos kárt okozott, de olyan is, ahol 300 ezer forintnyit.

Az ügyben a kunszentmártoni nyomozók minden bejelentés után helyszíni szemlét tartottak és tanúkat hallgattak ki, adatokat gyűjtöttek, kamerafelvételeket elemeztek és szakértőt rendeltek ki. Az aprólékos nyomozás végeztével tíz bűncselekményt tudtak a tettes személyéhez kötni. A férfit elfogták és előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A tolvaj beismerő vallomást tett, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!