Rajtaütés

2024.07.25. 16:00

Füstölőt és krekket áruló tiszaburai dílerekre csaptak le a rendőrök

A bűnügyi felügyelet sem tántorította el a drogkereskedéstől a férfit, akire a karcagi rendőrök a Heves vármegyei Agria MEKTA bevetési egységének közreműködésével csaptak le szerda hajnalban. A tiszaburai dílereket őrizetbe vették.

Pakainé Pusztai Nóra

A karcagi nyomozók a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Agria MEKTA műveleti egységének közreműködésével tiszaburai dílerekre mértek csapást július 24-én hajnalban. Egyiküket még a bűnügyi felügyelet sem tartotta vissza a kereskedéstől.

tiszaburai dílerek
Forrás:  Police.hu

– A megalapozott gyanú szerint a 46 és a 49 éves férfi az elmúlt egy évben rendszeresen árult helyi lakosoknak új pszichoaktív anyagot, közismert nevén füstölőt és krekket. A rendőrök előállították a két férfit, valamint három fogyasztót is – közölték a police. hu oldalon.

Kifejtették: a fogyasztóknál egy gyufásdobozban több kábítószergyanús, fehér porral szennyezett alufóliát, valamint alufóliába csomagolt, droggyanús anyagot, fehér tablettákat, valamint a dílerektől laptopot, öt mobiltelefont és pénzt foglaltak le.

– A fiatalabbik díler nem volt ismeretlen a rendőrök számára, hiszen egy korábbi, hasonló bűncselekmény elkövetése miatt bűnügyi felügyelet hatálya alatt tartózkodott otthonában, és így folytatta a bűnös tevékenységet – részletezték.

Mindkét férfit előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Őrizetbe vételüket követően kezdeményezik letartóztatásukat. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!