Hasznos tanácsokat is adtak

2024.07.06. 12:00

A karcagi perzekutoroké lett a legízletesebb birkapörkölt a fesztiválon

Nem csak főztek, de hasznos tanácsokat is adtak a lakosságnak a karcagi rendőrök.

Mészáros Géza

A Karcagi Birkafőző Fesztiválon vármegyénk rendőrei is részt vettek. Szolgálatban a közrend-közbiztonság szavatolása, toborzás és bűnmegelőzési kitelepülés volt a céljuk, szolgálaton kívül pedig főztek és versenyeztek. Az eseményről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

rendőrsiker
A helyi rendőrök birkapörköltje nem talált legyőzőre Karcagon
Fotó: police.hu

Birkafőző tudományukról adhattak számot a rendőrök június 29-én Karcagon. A fesztivál keretein belül megrendezték a XIV. Perzekutor Főzőbajnokságot, melyen több rendőrcsapat mérte össze tudását birkapörkölt főzésében. A fődíjat – melyet dr. Pintér Sándor belügyminiszter ajánlott fel a legjobb pörkölt készítői részére – karcagi rendőrcsapat vehette át. Rajtuk kívül két dobogós csapat és egy különdíjas volt.

A gasztronómiai eseményre a főzésen túl a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai toborzással és prevenciós programokkal is készültek. A megelőzési szakemberek a hasznos tanácsok mellett interaktív játékokkal is várták az érdeklődőket. A rendőrök a prevenciós pontnál megjelentek figyelmét felhívták az online-csalásokra, és a nyár veszélyeire. A nagy tömegeket vonzó rendezvényekhez igazodva hasznos tanácsokat adtak az áldozattá válás elkerülése érdekében.

Birkapörkölt fesztivál
A rendőrök a prevenciós pontnál megjelentek figyelmét felhívták az online-csalásokra, és a nyár veszélyeire
Fotó: police.hu

A rendőri pálya és a határvadász munkakör iránt érdeklődők a toborzóktól tájékoztatást kaptak a szolgálatról, a feladatellátásról, a jelentkezés feltételeiről és módjáról, valamint az illetményről és az egyéb juttatásokról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában