Vízilabda

2 órája

A Szolnoki Dózsa a jó formában lévő Honvédhoz utazik

Nincs megállás, szombaton újabb fordulót rendeznek az élvonalbeli bajnokságban. Ezúttal a fővárosi Kőér utcai uszodában este hét órától száll vízbe a Szolnoki Dózsa Praktiker a Honvéd vendégeként.

Varga Csaba

Az elmúlt évadban négyszer is összemérték a Szolnoki Dózsa és a Honvéd. Az alapszakaszban mindkét csapat hozta a meccsét hazai pályán, az ötödik helyért folyó páros csatát követően viszont a Honvéd örülhetett kettős győzelmének.

Szolnoki Dózsa Honvéd
A jó formában lévő Szolnoki Dózsa a Honvédhoz utazik, amely szintén erős szezonkezdést mutatott fel
Fotó: Nagy Balázs.

Idén mindkét idegenbeli bajnokiját megnyerte a fővárosi gárda, előbb Miskolcon 8–7-re, majd szerdán este Kaposváron 12–7-re nyertek. A Magyar Kupában is bejutottak a legjobb nyolc közé, és az Eurokupában is kvalifikálták magukat a főtáblára az elmúlt hétvégén.

Így tulajdonképpen két egyforma mutatóval álló gárda méri össze erejét a Kőér utcában, hiszen Szolnok is hasonlóan jól teljesített az elmúlt időszakban.

– A Honvéd és mi is önbizalomnövelő győzelmeket szereztünk az aktuális idényben, de ezeket az eredményeket helyén kell kezelnünk – mondta lapunknak, Hangay Zoltán, a Dózsa edzője. – Hajtós, pörgős meccset várok. Jó erőfelmérőnek ígérkezik számunkra az összecsapás.

A harmadik forduló párosítása

DVSE–Miskolc, 11.00, Vasas–Eger, 14.00, BVSC–Szeged, 17.00, OSC–Kaposvár, Pécs–Szentes, 19.00, FTC–UVSE, 19.30.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában