Nem lett jó vége

2024.07.13. 15:23

Gyanakodva nézték, hogy egy nagyon furcsa növényt termesztenek a kisúji kertészek

Együtt termesztette, együtt szívta a füvet két kisújszállási férfi. A közös „kertészkedésnek” akkor lett vége, amikor betoppantak hozzájuk a rendőrök, akik egy tucat kannabisztővel találták szemben magukat.

Rózsa Róbert

A Karcagi Járási Ügyészség termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat két kisújszállási férfival szemben, akik közösen termesztettek kannabiszt – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Járási Ügyészség.

kannabisz, kábítószer, Kisújszállás
Ezeket a takaros kannabisz palántákat találták meg a rendőrök a kisújszállási kábítószer termesztőknél
Fotó: Szolnoki Járási Ügyészség

A vád szerint a 42 és 39 éves férfiak mindketten kábítószer-fogyasztók, 2023 januárjában pedig elhatározták, hogy saját fogyasztásra közösen kannabisztermesztésbe fognak.

Megállapodásuk szerint a fiatalabb férfi beszerezte a kannabiszmagokat, ezután azokat Kisújszálláson, egy lakatlan ház alsó épületében elültették, gondozták, öntözték, végül közösen fogyasztottak belőle.

A közös betépések 2023 máriusában értek véget, amikor a fiatalabb férfinál házkutatást tartott a rendőrség. Ennek során 12 tő lábon álló kannabisz növényt, valamint mintegy két gramm alufóliába csomagolt növényi ágvégződést foglaltak le. A növények kannabinoid vegyületeket – köztük delta-9-THC-t – tartalmaztak, és a kábítószer-mennyiségük közepes erősségű volt.

Az ügyészség a vádiratában az idősebb, visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a fiatalabb, büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint a növények elkobzását indítványozta. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!