Kábítószer

2024.07.24. 17:25

Súlyosan visszaeső bűnöző lehetett a bűnügyi felügyelet alatt drogot terjesztő jászladányi díler

Filléres kábítószert árult a jászladányi díler, miközben egy rakás ügyben már elmeszelték, és szabadlábon is csak feltételesen volt. Ismét letartóztatták.

Rózsa Róbert

Hírportálunk a napokban számolt be arról, hogy egy jászladányi díler bűnügyi felügyelet alatt, két társának segítségével árusított kábítószert Jászladányon. A 48 éves férfivel szemben ezért új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folyik eljárás, korábbi ügyei miatt pedig május óta nem is hagyhatja el a lakóhelyét.

jászladányi díler, kábítószer, letartóztatást, Jászladány
Nem csak a kábítószerkereskedelem van a jászladányi díler rovásán
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Másokkal végeztette a munkát a jászladányi díler

Mint írtuk, a férfi nem tanult az ellene folyó eljárásból, hiszen maga mellé vett egy 38 éves helyi és egy 51 éves tápiószelei férfit, akik helyette végezték el az árubeszerzést, és szolgálták ki kuncsaftjait a csomagonként ezer-kétezer forintért árult, crack fantázianevű kábítószerrel. Emiatt a három férfit előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, majd új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt kihallgatták őket. A bandavezért őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Nem csak a dílerkedés róható fel neki

Kedden a Szolnoki Járási Ügyészség azt közölte hírportálunkkal, hogy új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt a Jászberényi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

Azt írták, a megalapozott gyanú szerint a férfi május 22-étől – rögvest letartóztatásának megszűnte után – július 16-áig jászladányi lakásában naponta árult N-etil-norpentedron tartalmú új pszichoaktív anyagot helyieknek.

Ebben ugyebár két társa segítette, az ügyészség szerint úgy, hogy a kábítószert kiporciózva, csomagonként ezer forintért a férfi kerítésénél adták át, az azokért kapott készpénzt pedig felvitték a férfi lakásába.

A dílert már május 31-én, Jászladányon autózva megállították a rendőrök. Az illető autójában 22,16 gramm N-etilnorpentedront találtak. Végül – mint írtuk – július 16-án ütöttek rajta a rendőrök.

Az ügyészségi közlés szerint ráadásul a dílerre nem csak kábítószerrel való visszaélés miatt sújtott már le a törvény. Május 27-én jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélték rablás miatt. Július 3-án pedig bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt egy év két hónap börtönre ítélték.

A férfire ezek miatt eleve börtön várt. Ezen büntetések megkezdése előtt próbált meg némi pénzhez jutni dílerkedésből...

Letartóztatták, nehogy kereket oldjon

A járási ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert a különös visszaesőként kiszabható büntetés nagysága miatt fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsított letartóztatását, aki viszont fellebbezett a döntés ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!