Megható

2024.07.09. 11:25

Pár nappal az életmentés után felkavaró köszönőlevelet kapott a jászberényi mentőállomás

Egy jászberényi férfi néhány napja az esti órákban lett rosszul, hívta az ügyeletet, ahonnan esetkocsit küldtek érte. A mentőszolgálat munkatársai megnyugtatták és bátorították a bajba jutottat, az életmentést hálás levéllel köszönte meg.

Pakainé Pusztai Nóra

Egy jászberényi férfi lett rosszul az otthonában, lezsibbadt a fél arca, alig lehetett érteni a beszédét és még magas vérnyomás is gyötörte. Értesítette az ügyeletet, amely esetkocsit küldött a helyszínre, a mentők megnyugtatták és bátorították a bajba jutottat, aki levélben köszönte meg az életmentést. A levelet az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán tették közzé.

életmentés, mentők, országos mentőszolgálat
Köszönetet szeretnék mondani a jászberényi mentősöknek! - írta levelében a férfi az életmentés után
Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

– Köszönetet szeretnék mondani a jászberényi mentősöknek! – kezdte a férfi, majd elmesélte a történteket. 

Az életmentés minden résztvevőjének hálás a berényi férfi

– Június 24-én az esti órákban rosszul lettem, zsibbadt a fél arcom, a beszédem nehezen érthető volt, a vérnyomásom pedig magas. Nem akartam mentőt hívni, ezért az ügyeletet hívtuk, az irányító hölgy viszont esetkocsit küldött! Szeretném megköszönni a jászberényi mentősök empatikus viselkedését és segítőkészségét. Amikor kiértek, sírva feküdtem az ágyamon. A mentőtiszt higgadtan és empatikusan megnyugtatott. Amikor szóltam, hogy félek a branültől és fogná-e a kezem, a mentőápoló odajött mellém és fogta a kezem. Jólesett a bátorítás, mert nagyon félek a tűtől. Szerettem volna megköszönni nekik, de sajnos nagyon érthetetlen volt a beszédem. Ezúton szeretném megköszönni: jó tapasztalni, hogy vannak még olyan emberek, akik szívvel-lélekkel végzik a hivatásukat! – fogalmazott levelében a berényi férfi.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!