Szép eredmények

2024.06.19. 10:30

A jászkunsági tűzoltók is remekeltek a németországi FireFit versenyen

A jászkunsági székhelyű Magyar Tűzoltósport Egyesület (MTSE) versenycsapata a hétvégén a németországi Tauberfeldben mérette meg magát a FireFit aktuális állomásán. Jól szerepeltek hazánk, köztük térségünk lánglovagjai.

Rimóczi Ágnes

Jól szerepeltek a magyar tűzoltók a németországi FireFit versenyen. 

tűzoltók, FireFit
Versenyeztek a tűzoltók
Forrás: Magyar Tűzoltósport Egyesület

Németországban versengtek a tűzoltók

– A versenyzőkre embert próbáló kihívások vártak: tömlőtekerccsel a vállon kellett felfutni egy háromemeletes torony tetejére, majd oda kötéllel felhúzni egy másik tekercset. Innen lejőve kalapáccsal kellett egy fém nehezéket elütni egy sínpár egyik végéből a másikba; ezután pedig szlalomfutás és vízsugárral való célba lövés következett. 

Ha mindez nem lett volna elég, zárófeladat gyanánt egy 80 kilogrammos bábut kellett a célba húzni 

– részletezte a feladatokat Németh Ádám. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóivőjétől megtudtuk: a vármegyei székhelyű MTSE a férfi csapatversenyben az osztrák négyes mögött a második helyet szerezte meg. 

– A magyar csapatban kapott helyet a Szolnoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, Czifra Zsolt; illetve a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szolgáló Handzsuj Mihály tűzoltó törzszászlós, valamint Márton Péter tűzoltó őrmester. Az egységet egy nyíregyházi tűzoltó, Ungi Donát tette teljessé – tudtuk meg a szóvivőtől.

Kiderült továbbá, hogy az MTSE indulói egyéniben is szép eredményeket értek el: a férfiak között, saját korcsoportjában Czifra Zsolt és Ungi Donát egyaránt a nyolcadik helyen zárt; a hölgyek mezőnyében pedig Tallós Viktória a negyedik helyet szerezte meg korcsoportjában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában