Állati riasztás

2024.06.13. 11:23

Kutyanehéz mentőakció: hőkamerát is bevetettek a csőbe szorult kölyökkutya kiszabadításáért – galériával

Ökölnyi vastagságú csőbe szorult egy ártatlan négylábú Jászladányon. Azonnal mentőakció indult a kölyökkutya kiszabadításáért.

Rózsa Róbert

Nem tudhatták, milyen nehéz bevetésre indulnak a jászkiséri önkormányzat tűzoltói szombaton. A tűzoltókat azért riasztották, mert egy kéthónapos kölyökkutya belesett egy keskeny szennyvíztisztító-csőbe. Bár az egység hamar odaért a Mező utcai házhoz, ott váratlan nehézségekbe ütköztek...

kölyökkutya, csőbe szorult, mentés, tűzoltók, Jászladány
Hőkamera, ásó, lapát – hiába volt minden: a csőbe szorult kölyökkutya sokáig megközelíthetetlen volt a tűzoltók számára
Fotó: Jászkisér ÖTP

 

A csőbe szorult kölyökkutyához ugyanis egyszerűen nem fértek hozzá.

Pedig minden kezük ügyében lévő felszerelést bevetettek. Mint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatott, a tűzoltók hőkamerát, kéménytisztító kefét, ásót, lapátot, csatornafelszedőt is használtak, a kiskutyát azonban nem tudták kivenni.

Árokásó vájta ki a földet, hogy a kölyökkutya megmenekülhessen

Az idő egyre fogyott, a kutyus pedig továbbra is ott vesztegelt a mindössze ökölnyi vastagságú csőben. Ekkor jött az ötlet, hogy egy falubeli ismerősüket megkérjék: markológépével segítsen be a küzdelembe.

Így is történt: az árokásóval körbeásták a csövet, így a tűzoltók nyílást tudtak vágni a csőbe, azon keresztül pedig kimentették a kölyökkutyát, mely nem sokkal később már kis gazdája kezében pihenhette ki az izgalmakat.

Nem ritka, hogy bajba került állatokhoz riasztják a tűzoltókat

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében egyébként nem ritka, hogy bajba került állatok mentésére riasztják a tűzoltókat: ebben az összeállításunkban összeszedtük az elmúlt néhány esztendő legemlékezetesebb eseteit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!