Fordulat

2024.06.20. 13:55

Elfogták a tiszabői laptoptolvajt, egy búzamezőn rejtegette az eszközök egy részét

Egyedül követhette el tettét az a tiszabői férfi, aki bő egy hét alatt háromszor is betört a helyi általános iskolába, ahonnan összesen 39 informatikai eszközt lopott el. A visszaeső tolvajt a rendőrök elfogták, az eszközök nagy részét visszaadták az intézménynek. A faluban abban bíznak, hogy a sok bosszúságot okozó sorozattolvaj példája elrettenti a többi visszaesőt.

Molnár-Révész Erika

Elfogták rendőrök azt a tiszabői férfit, aki sorozatban rámolta ki korábban a tiszabői köz- és oktatási intézményeket. Vitt mindent, amit tudott, és amit azonnal eladhat. Legutóbb, vagyis hétfőn, több, mint 8 millió forint értében, 33 darab laptopot lopott el a helyi általános iskolából, ahová már többször betört. 

Elfogták a laptoptolvajt Tiszabőn
Hamar elfogták a rendőrök a visszeső laptoptolvajt Tiszabőn, a 27 éves férfi egy búzamezőn rejtette el a lopott holmi nagy részét, de volt, amit sikerült eladnia
Fotó: Police

A rendőrök hamar elfogták a sorozatbetörőt 

A rendőrségre június 17-én érkezett bejelentés arról, hogy a hétvégén a tiszabői iskolából több mint 8 millió forint értékben tulajdonítottak el laptopokat 

– tájékoztatott Mári Ilona alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A rendőrök adatokat gyűjtöttek, kamerafelvételeket elemeztek, és rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit június 18-án előállítottak a Karcagi Rendőrkapitányságra. A 27 éves tiszabői férfi kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy az eszközök egy részét eladta, egy részét pedig elrejtette egy közeli búzamezőben

 – számot be az esetről a szóvivő. 

Sok kárt és bosszúságot okoz a drog a faluban 

Mint azt korábban megírtuk, a tiszabői férfi az elmúlt időszakban háromszor lopott csak az iskolából, ahonnan a legutóbbi zsákmányával együtt 39 informatikai eszközt vitt el. De betört már az óvodába, és a polgármesteri hivatalba is, volt, hogy többedmagával indult portyázni. Információink szerint a drogfüggőség vitte rá a bűncselekményekre, lopott már el akkumulátort és fűkaszákat is, csakhogy azonnal pénzhez jusson. 

A férfi ellen jelenleg is több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt zajlik büntetőeljárás. Az ügyeket egyesítették, a gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Az eszközök nagy részét, 23 laptopot és 2 tabletet a nyomozók megtalálták és visszaadták az iskola igazgatójának.

Nagyon hálás vagyok a Kunhegyesi Rendőrőrs munkatársainak, akik fáradtságot nem kímélve dolgoztak az ügyünkön. Bízom benne, hogy azok, akik hasonló dolgokat követnek el a faluban, ebből megtanulják, hogy a tetteiknek vannak következményei 

– mondta el a véleményét kérdésünkre Kubicsek Judit, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskola igazgatója. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!