Vádemelés

2023.12.15. 13:55

Már ráengedték az agarakat a riadt vadnyúlra – az utolsó pillanatban kapták el az orvvadászokat Fegyverneken

Végül zsákmány nélkül maradt az a két férfi, akik engedély nélkül, agarakkal vadásztak nyulakra idén januárban Fegyverneknél. Az orvvadászokat a hivatásosok kapták el, ellenük pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség.

Molnár-Révész Erika

Engedély nélkül, agarakkal vadásztak vadnyulakra

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Még idén januárban a kora esti órákban jelent meg a Fegyverneki Vadásztársasághoz tartozó, Fegyvernek és Örményes közötti szántóterületen a két férfi három agárral azért, hogy mezei nyulakat ejtsenek el. Meg is láttak egyet, rávilágítottak, majd a háromból két agarat a riadt nyúlra engedtek, ekkor léptek közbe a helyszínre érkező vadászok. 

Ezekkel a gyönyörű agarakkal vadászott a két férfi Fegyverneknél
Forrás: Magyarország Ügyészsége

– A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvény rendelkezései szerint vadászati tevékenységet érvényes vadászjegy vagy vadászati engedély birtokában az a természetes személy folytathat, aki magyar agárral folytatott vadászat esetén agarászatra feljogosító kiegészítő vizsgával, és vadászatra alkalmas magyar agárral rendelkezik – magyarázta el az erről szóló törvényt dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. Mint elmondta, a Szolnoki Járási Ügyészség orvvadászat bűntette miatt emelt vádat két fegyverneki férfival szemben, ugyanis a két férfi sem érvényes vadászjeggyel, sem agarászatra feljogosító kiegészítő vizsgával nem rendelkezett.

– Az ügyészség vádiratában a büntetlen férfiakkal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!