Hála

2023.10.01. 19:48

A szolnoki helikopterbázison mondott köszönetet a szlovén nagykövet, majd „kipróbálta” az egyik gépet

A magyar támogatásért hálás dr. Marjan Cencen beült egy H145M típusú forgószárnyasba is.

Mészáros Géza

Dr. Marjan Cencen szlovén diplomata egy H145M típusú helikoptert is kipróbált

Forrás: Magyar Honvédség

Dr. Marjan Cencen budapesti szlovén nagykövet a napokban látogatást tett a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál, hogy országa nevében is személyes köszönetet mondjon a Szlovéniát ért, egyik legnagyobb természeti katasztrófa során kapott magyar segítségnyújtásért. Az eseményről a Magyar Honvédség sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

A szlovéniai missziós feladatoknál helytállt szolnoki helikopteresekkel is közös kép készült
Forrás: Magyar Honvédség

A nagykövet arról számolt be, hogy szabadsága alatt Črna városában önkéntesként segítette a védekezési munkálatokat, s eközben személyesen is látta a magyar helikoptereket, és figyelemmel kísérte azok tevékenységét. A két H145M helikopter személyzete tartós-élelmiszer, ivóvíz, gyógyszer, tisztító- és fertőtlenítő eszközök, áramfejlesztő berendezések, valamint üzemanyag kiszállításával segítette a katasztrófa-elhárítási feladatokat.

Dr. Marjan Cencen beszédében többször is hangsúlyozta, hogy nem lehetnek eléggé hálásak a mentésben résztvevő személyzet önzetlen munkájáért, a gyors és szakszerű árvízvédelmi segítségnyújtásért.

A találkozón dr. Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka, a szolnoki helikopterdandár korábbi és dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár jelenlegi dandárparancsnoka közösen mutatták meg a mentésben résztvevő helikoptert a nagykövetnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!