Megméretés

2023.10.27. 15:30

A jászkunsági rendészetis diákok is versenybe szálltak Békéscsabán

Több vármegye rendészeti szakos diákjai vettek részt a pályaorientációs „Road Show”-n, melynek a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium adott otthont a minap. A rendezvényen a látványos bemutatók mellett 11 középiskolás csapat mérte össze tudását.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: police.hu

Fegyverzettechnikai, intézkedéstaktikai és kutyás bemutató, megelőzési standok és még számos látványosság várta azokat, akik ellátogattak a rendőrség „Road Show”-jára, amelynek a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium adott otthont. A police.hu-n beszámoltak arról, hogy a programsorozatot a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ indította el, egyrészt azzal a céllal, hogy a rendészeti képzés iránt érdeklődő diákok közelebbről is megismerjék a rendőrség munkáját, másrészt, hogy a már rendészeti képzésben részt vevő tanulók a gyakorlatban is összemérhessék tudásukat. 

Ez a régiós rendezvény már a nyolcadik volt a sorban, és ezúttal Békés vármegye és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye rendészetis diákjai versenghettek egymással. A két vármegyéből összesen 11 csapat érkezett a megmérettetésre

 – fogalmaztak.

A résztvevőket az ünnepélyes megnyitón Vörös Ferenc a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy a rendőrségnek fontos társadalmi szerepe van a fiatalok nevelésében.

– A versengő csapatoknak többek között rendészeti és kerékpáros ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük, határrendészeti és bűnügyi kihívásokban álltak helyt, de számot kellett adniuk lövészeti ismereteikről is – sorolták.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság különdíját a Mezőtúri Református Kollégium tanulói vihették haza.

A rendezvényt br. Bak Sándor, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója zárta, aki elmondta, hogy a rendőrség életében és munkájában rendkívül fontos szerepe van rendészeti képzésben tanuló fiataloknak, hiszen ők leszek majd az utánpótlás, a jövő rendőrei.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában