ügyészségi hírek

2020.05.05. 19:00

Felfüggesztett börtönt kaphat a tiszaföldvári garázda férfi

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a 38 éves tiszaföldvári férfi ellen folytatólagosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt.

A vádirat szerint a vádlott 2019. december 13-án a délelőtti órákban az egyik tiszaföldvári presszóban szóváltásba keveredett a tulajdonossal és a pultnál állva lesodorta a poharakat, valamint egy sörös üveget, majd távozni készült. A tulajdonos a vádlott után ment, hogy kérdőre vonja a cselekménye miatt, ekkor azonban a vádlott megfordult és ökölbe szorított kézzel a sértett irányába lépett, aki megpróbálta eltartani a vádlottat. A vádlottnak ennek ellenére is sikerült megütni a sértettet, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett — tudtuk meg Dr. Zsilka Lászlótól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

A vádlott nem nyugodott bele a történtekbe, ezért néhány nappal később ismét megjelent a presszónál, és a bejárati ajtó üvegezett részét betörte, majd megüzente a tulajdonosnak, hogy később bántalmazni fogja. Ismét csak néhány nap telt el, famikor az ingerült vádlott egy több mint egy méter hosszú, szögekkel kivert fadarabbal megjelent a presszóban, amelyet a pult mögé dobot összetörve 4 sörösüveget, végül a pultról ismét lesodorta a poharakat.

A vádlottal szemben az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására és az elkövetés eszközének elkobzására tett indítványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában