Időjárás

2024.07.23. 07:00

Kedden csak elszórtan számíthatunk csapadékra

A sok napsütést délután zavarhatják gomolyfelhők. Elszórtan számíthatunk csapadékra, 32 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

A köpönyeg.hu tájékoztatása szerint kedden a sok napsütést főleg délután zavarják gomolyfelhők, és elszórtan számíthatunk csapadékra. Többfelé lesz élénk, nyugaton erős a szél. 32 fok körüli kánikula várható.

Young,Beautiful,Brunette,In,A,Green,Dress,Is,Standing,Under
Fotó: Illusztráció / Forrás:  Shutterstock.com

A portál azt is írja, hogy folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!