Óvatosságra intenek

2024.07.18. 14:30

Mérséklődött a meleg, de marad a hőségriasztás

Valamennyire mérséklődött a napok óta tartó forróság, azonban továbbra is hőségriasztás van érvényben. A fokozatot harmadfokról másodfokra módosították.

Rimóczi Ágnes

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján az ország egész területére vonatkozóan július 19-én (péntek) nulla órától július 21-én (vasárnap) éjfélig fenntartja a hőségriasztást, azonban harmadfokról másodfokra módosítja. A változásról az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatott. A tájékoztatóban számos jó tanács olvasható, mit tegyünk ebben a melegben.

hőségriasztás
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Megtudtuk: az egész országban tűzgyújtási tilalom van érvényben, vagyis tilos erdőkben és azok kétszáz méteres körzetében tüzet gyújtani. A hőségriasztás július 7-i kezdete óta 317 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Az azóta leégett terület nagysága 3,2 millió négyzetméter. A melegben gyakrabban riasztják a tűzoltókat szén-monoxid miatt is, mert a kéményben légdugó alakulhat ki. A hőségriasztás kezdete óta 69 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxid miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!