Időjárás

2024.07.25. 07:00

Csütörtökön frissebb idő köszönt ránk

Csütörtökön a ragyogó napsütés mellett záporok előfordulhatnak. Frissebb idő köszön ránk, 24 és 29 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

A köpönyeg.hu tájékoztatása szerint csütörtökön az ország nagy részén ragyogó napsütés várható. Északkeleten ugyanakkor még magasra törnek a gomolyfelhők, és itt zápor, zivatar kialakulhat. Főleg a nap első felében lesz még erős az ÉNy-i szél. 24 és 29 fok közötti frissebb időnk lesz, átmenetileg megszűnik a hőség.

Close,Up,Of,Nature,Fresh,Green,Grass,With,Dews,Drop
Fotó: Illusztráció / Forrás:  Shutterstock.com

A portál azt is írja, hogy gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!