Szolnok

2024.07.12. 11:30

Forgalomkorlátozással járó elektromoshálózat-fejlesztés kezdődik a Karinthy úton

Az Opus Titász Zrt. szakemberei megnövelik a kisfeszültségű légvezetékek keresztmetszetét.

Mészáros Géza

Az Opus Titász Zrt. szolnoki üzemének szakemberei hamarosan megkezdik a szolnoki Karinthy Frigyes úton a kisfeszültségű légvezetékek keresztmetszetének növelését mintegy 400 méter hosszon, ezzel együtt nagyobb teherbírású oszlopokra cserélik az ott lévő villanyoszlopokat – adott ki közleményt a beruházásról a társaság.

Row,Of,Traffic,Cone
Fotó: Illusztráció / Forrás:  Shutterstock.com

Mint jelezték, az Opus Titász Zrt. szolnoki üzeme Jász-Nagykun-Szolnok vármegye területén mindösszesen 225 ezer fogyasztó villamosenergia ellátását biztosítja. Szakembereik több mint 7900 kilométer hosszú villamoshálózat és 3200 darab transzformátor-állomás üzemeltetésével gondoskodnak a hálózat folyamatos működéséről, emellett nagy figyelmet fordítanak annak fejlesztésére és karbantartására.

Az Opus Titász Zrt. folyamatosan dolgozik azon, hogy hálózatai fejlesztésével és karbantartásával növelje az ellátásbiztonságot, és ezáltal megfelelő ügyfélélményt biztosítson.

Minden évben jelentős összeget fordítanak arra, hogy ellátási területeiken, így Jász-Nagykun-Szolnok vármegye területén is, minél több innovatív megoldást alkalmazzanak.

A társaság arról tájékoztatott, hogy a mostani fejlesztést a megnövekedett fogyasztói energiaigények kiszolgálása és az üzembiztonság növelése indokolja. A növekvő villamosenergia-igény megköveteli, hogy a szakemberek folyamatosan vizsgálják a hálózat megfelelőségét és szükség szerint, az igényeknek megfelelően fejlesszék, cseréljék a hálózati elemeket, növeljék a vezetékek keresztmetszetét.

A keresztmetszet növelése során kulcsfontosságú lépés a nagyobb teherbírású villanyoszlopok telepítése is, melyek biztosítják a hálózat stabilitását, biztonságát és megbízhatóságát.

Megtudtuk, hogy a Karinthy Frigyes úton végzett beruházási munkálatok július 15-én, hétfőn megkezdődnek, s várhatóan egy hétig, július 22-ig tartanak majd. A kivitelezés során időszakosan forgalomkorlátozásokra kell számítani, így a munka befejezéséig az Opus Titász Zrt. a környéken lakók türelmét kéri.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!