Szálláshely

2023.05.11. 09:30

Több éjszakát töltenek a Jászkunságban a külföldiek

Növekszik vármegyénkben a külföldiek által kereskedelmi szálláshelyeinken töltött vendégéjszakák száma.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Emelkedett márciusban hazánk kereskedelmi szálláshelyein a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma. A vendégek a szálláshelyeken összesen 839 ezer éjszakát töltöttek el országosan. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest – Közép-Duna-vidék volt, ahol a külföldivendég-éjszakák 68 százalékát regisztrálták.

Országosan az idei évben januárhoz képest februárban kevesebbet éjszakáztak hazánk szálláshelyein a külföldiek, márciusra ez a szám megemelkedett, megelőzve a januári adatokat is.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében viszont az év első három hónapjában folyamatos volt az emelkedés. Januárban 2847, februárban 3408, márciusban pedig már 4031 vendégéjszakát szálltak meg külföldiek vármegyénk kereskedelmi szálláshelyein.

Szűkebb hazánkban ez évben a 2022. első három hónapjához képest is pozitívabb adatok születtek. Egy évvel ezelőtt januárban 1568, februárban 2031, mag márciusban 3157 vendégéjszakát töltöttek el nálunk a külföldiek.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!