Amur l’amour

2024.08.20. 13:12

Élete fogása: óriási amur akadt a karcagi pecás horgára – hatalmas küzdelemben sikerült kihúznia

A karcagi Gyarmati Gábor élete halát fogta ki. Egy óriási amur akadt a horgára a minap a Hortobágy-Berettyó folyón, a Hamvas-főcsatornánál. A horgász részletesen be is számolt hírportálunknak a nagy fogásról.

Mészáros Géza

Mint azt Gyarmati Gábor hírportálunknak elárulta, augusztus 17-én este nyolc óra körül ült ki pecázni. Akkor még nem sejtette, hogy egy óriási amur is a környéken úszkál. Fél vödörnyi tejsavas kukoricával és magvakkal etetett be (a csalitüskére egyetlen szem tejsavas tigrismogyorót, valamint 2 szem lebegő kemény kukoricát helyezett). 

óriási amur,karcag,hal,fogás
A karcagi Gyarmati Gábor és élete nagy fogása: egy közel húsz kilós, óriási amurt fogott a Hortobágy-Berettyóból
Fotó: Beküldött

Vihar előtt érkezett az óriási amur

Egy ideig csendes volt a víz, viszont érezhető volt, hogy hamarosan érkezik a vihar. Éjfél felé épp telihold volt, amikor a szivattyúház ágának folyásirány szerinti bal partjánál megakasztotta az óriást. Hatalmas küzdelem után vontatta a partra, majd megmérte az amurt.

Igyekezett mielőbb visszaengedni

A hal pontos súlya 19,2 kilogramm volt, ám a hosszát nem mérte le, mert lelkiismeretes sporthorgász lévén igyekezett minél hamarabb visszaengedni élőhelyére a nemes állatot.

– Tíz éve horgászom vadvízen, és azóta várom, hogy ez a gyönyörű amur a horgomra akadjon. Megtörtént. Nagyot birkóztunk, én pedig egy hatalmas élménnyel lettem gazdagabb – zárta Gyarmati Gábor a nagy kalandját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában