Szépkorú köszöntése

2024.08.11. 12:30

A munka és a friss levegő, ez a hosszú élet titka a 95 éves törökszentmiklósi Margitka néni szerint

Bár elkapta, szinte meg sem érezte a Covidot, szívesen segít a konyhában és rendszeresen olvas a most 95 éves Kovács Jánosné. Margitka néni szerint a hosszú élet titka a munka és a friss levegő. A szépkorú hölgyet a napokban köszöntötték Törökszentmiklóson.

Molnár-Révész Erika

A hosszú élet titka a munka és a friss levegő – vallja Kovács Jánosné, Margitka néni, aki 1929. július 26-án született Törökszentmiklóson. Nem véletlenül látja így, hiszen Pusztaszeriben nőtt fel 8 testvérével együtt, a család legkisebb gyermekeként. Szüleitől megtanulta a földművelés mesterségét, szeretetét, mely egész életét meghatározta. 

Hosszú élet titka Kovács Jánosné
A munka és a szabad levegő – ez a hosszú élet titka a 95 éves törökszentmiklósi Kovács Jánosné szerint. Margitka nénit a napokban köszöntötte az önkormányzat nevében Markót Imre polgármester.
Fotó: Beküldött fotó

A hosszú élet titka, vagyis a munka, egész életét meghatározta 

1963-ban férjhez ment, majd a házasságkötés után férjével Alatkára kerültek, három gyermek született, Margitka, Piroska és Erzsike. 1972-ben költöztek be a városba, majd egy év múlva Margitka néni  604-es számú Ipari Szakmunkásképzőben kezdett el dolgozni, ahol 11 évig takarított. 1984-ben hivatalosan nyugdíjba ment, de utána még 3 évig dolgozott a Rózsa téri iskolában, majd ugyanennyit a Sárga iskolában, így végül 1991-től élvezhette a nyugdíjas éveket. Harminchárom év boldog házasság után 1996-ban veszítette el férjét. 

Nehezebben megy a mozgás, de krónikus betegsége ma sincs

Kilencvenedik születésnapja óta megélte a Covidot, el is kapta, de szinte meg sem érezte a rettegett kórt. Krónikus betegsége ma sincs, csupán csontképzést segítő készítményt kap naponta, ugyanis csuklótörést, majd egy évvel ezelőtt combnyaktörést is szenvedett, azóta nehezebben mozog. Jelenleg lányával, Piroskával él, aki már szintén nyugdíjas. Mint azt Margitka néni elmondta, hallása sem a régi, de még szeretné megünnepelni a 100. születésnapját. Hiányzik neki a napi munkálkodás a kertben, helyette azonban szívesen segít a konyhában, rendszeresen olvas. Öt unokával és három dédunokával büszkélkedhet. Kovács Jánosnét 95. születésnapja alkalmából a napokban Markót Imre polgármester köszöntötte a törökszentmiklósi önkormányzat nevében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában