Jó eredmények, nem túl szép játék

6 órája

Orosz Pál: elfogadhatatlan, hogy a közönség győztes meccsen is kifütyüli a csapatot (videó)

Hiába nyerte meg valamennyi bajnokiját Pascal Jansennel a Ferencváros, és került be a megújított Európa-liga alapszakaszába, a nézőtérről bizony többször is füttyszó hallatszik. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójának főleg a Nyíregyháza elleni sikerrel megvívott meccs utáni lelátói reakció nem tetszett. A zöld-fehérek egyik első embere a bajnoki szerepléssel és a csapat játékával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy eredményesen játszik a Fradi, de nem szépen.

MW

A Ferencváros játékosai ünnepelnek a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 4. fordulójában játszott Ferencváros - Borac Banja Luka visszavágó mérkőzés végén Banja Lukában 2024. augusztus 29-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Borislav Zdrnja

A bajnoki címvédő FTC már múlt pénteken lejátszotta, és 3-1-re megnyerte az MTK Budapest elleni mérkőzését az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában, ahol 5 meccsből 5 győzelmet aratott. Nem véletlenül a zöld-fehérek nyitották a hétvégi fordulót, hiszen a csapat számára ma este, az Anderlecht elleni Európa-liga csoportmeccsel megkezdődik a nemzetközi kupaszereplés – írja a Magyar Nemzet

A bajnoki győzelmek mellett a Fradi sikerrel jutott túl a két évvel ezelőtti finalista, jelenleg az NB II-ben játszó Budafokon a Magyar Kupában. Mindezek a sikerek ellenére bizony egyre többször harsant fel az idei szezonban a közönség soraiból füttyszó.

A szurkolók sem adhatják fel

A csapat eredményesen teljesít, ám a mutatott játék bizony sokszor hagy némi kivánnivalót maga után. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szót is emelt ez ellen, a sportvezetőnek főleg a Nyíregyháza ellen sikerrel megvívott meccs utáni lelátói reakció nem tetszett – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

– Emlékezzünk arra, hogy amikor érkezett Szerhij Rebrov, akkor az első meccseken füttykoncert volt, aztán elfogadták a szurkolók. Nyilván van egy türelmetlenség, de azt nem tudom elfogadni, amikor 2-1-re nyerünk hazai pályán és fütyül a közönség. Ha azt várjuk a csapattól, ami az egyik jelmondatunk, hogy küzdeni mindig, feladni soha, akkor mi se adjuk fel a lelátón. Hajtsuk a csapatot végig, és majd a végén megbeszéljük, hogy mi történt – fogalmazott a zöld-fehérek vezérigazgatója. Orosz Pál szerint a csapat számára a cél a továbbjutás az Európa-ligában, de ez bravúr lenne – olvasható az Origo oldalán

A pontok mellett a százmilliók is érkezhetnek a Ferencváros labdarúgócsapatához – írta meg a Metropol.

Nem volt szerencséjük

Az El-alapszakaszában az ellenfelek közül a svéd Malmőt leszámítva mindegyik csapat játékoskeretét értékesebbnek tekintik a Ferencvárosénál a szakértők, ráadásul az Opta a továbbjutással kapcsolatban azt jósolja, hogy a zöld-fehéreknek minimális az esélye a továbbjutásra. 

– Mi sosem ezt nézzük, hiszen ez alapján a Monaco vagy a Trabzonspor ellen sem minket tekintettek a jobb csapatnak. Nehéz sorozat lesz, és közben ott van a magyar bajnokság is, ráadásul ez a nemzetközi szereplés most januárig tart. Ezért jó, hogy bő a keretünk. A nagy számok törvénye alapján a pénz is számít, hiszen ha olyan kvalitású játékosról beszélünk, aki a sokszorosát keresi a mieinknek, akkor az jelent valamit. A pénz meghatározza egy csapat erejét – hangsúlyozta Orosz, aki szerint a Fradi a helyén van, annak ellenére, hogy a csapat minden szezont úgy kezd, hogy meg akarja nyerni a magyar bajnokságot, a kupát és persze a Bajnokok Ligájában a főtáblára akarnak jutni. A zöld-fehér klub vezérigazgatója közép-európai élcsapatnak tartja a Ferencvárost, de a térségből a horvát Dinamo Zagreb, a cseh Sparta Praha és a szlovák Slovan Bratislava is a BL főtábláján szerepel.

– Ez egy ilyen szezon. Szerencsénk sem volt, el is szúrtuk, de ez a realitás. Láthattuk az eredményeket, a Zagreb kapott egy kilencest, a Slovan egy ötöst. Ennyit sosem jó kapni, még akkor sem, ha a BL egy elit sorozat. A Ferencváros még nem tartozik a klasszikus BL-csapatok közé. Oda lehet jutni, idén is sikerülhetett volna. A célunk most az El-ben az, hogy jussunk tovább – nyilatkozta Orosz Pál, s keret kialakításával kapcsolatban elmondta, akadnak olyan helyzetek, amikor el kell engedni egy jó futballistát.

– Nem az a klub vagyunk, amely csillagászati fizetéseket tud adni. Amikor idejön egy játékos, akkor van egy karrierterve. Nekünk az a célunk, hogy jó csapatunk legyen, de ez egy üzlet is. Ha érkezik egy olyan ajánlat, amely a futballistának és a klubnak is előrelépést jelent, akkor lépni kell. A magyar klublabdarúgást megfelelően kell képviselnünk a nemzetközi sorozatokban. Ha magyarokkal meg tudjuk csinálni, akkor boldogok vagyunk, de ha külföldiekkel, akkor velük kell. Szeretnénk, ha még több magyar lenne a keretben, de ez nem mehet az eredmények rovására – jelentette ki Orosz Pál.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában