Projektátadó

3 órája

Fejlesztés: százmilliókból újultak meg fontos külterületi utak Jászapáti határában

A Vidékfejlesztési Program keretében befejeződött a külterületi helyi közutak fejlesztése projekt Jászapátin. A beruházásnak köszönhetően könnyebbé vált a szennyvíztisztító telep megközelíthetősége, valamint a gazdák is rendezett úton érhetik el földjeiket. A fejlesztést kedden adták át.

Illés Anita

Közel háromszázmillió forint vissza nem térítendő támogatásból fontos külterületi utak fejlesztése valósult Jászapátin. 

fejlesztés
Átadták a pályázati forrásból megújult külterületi utat, mely a szennyvíztelepre vezet. A fejlesztés a gazdákat is szolgálja
Fotó: Pesti József

Újabb jelentős fejlesztés valósult meg Jászapátin 

A beruházás keddi ünnepélyes átadóján Farkas Ferenc polgármester elmondta, hogy a fejlesztés érintette azt a külterületi utat, amely Jászapáti és másik két település, Jászkisér és Jászszentandrás szennyvíztisztítójához vezet. Mivel az út Jászapáti tulajdonában van, így annak aszfaltozására a város önkormányzata pályázott a Vidékfejlesztési Programban.

Hozzátette: a projekt során stabilizált kőutat alakítottak ki egy másik útszakaszon, mely a 31-es főúttól a jászszentandrási út irányába vezet. A városvezető köszönetet mondott mindenkinek, aki az előkészítéstől a kivitelezésig részt vett az útfejlesztés megvalósításában.

Az eseményen Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke gratulált a fejlesztéshez, mely nem csak a szennyvíztelepet szolgálja ki, hanem segíti a gazdák munkáját is. Pócs János országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy az elmúlt 14 évben mintegy húszmilliárd forint fejlesztési forrás érkezett Jászapátira.

– Ennek azért van nagy jelentősége, mert az önkormányzat megragadta a pályázati lehetőségeket, hitel nélkül, együttműködve a kormánnyal és a vármegyei önkormányzattal fejlődött a város – fűzte hozzá a kormánypárti politikus.

A rendezvényen közreműködött Kovács Krisztián nyolcadik osztályos tanuló, aki Beregi Kiss Magdolna Építők című versét olvasta fel. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában