Csütörtöki színes hírek

2024.06.27. 10:02

Ádám Martin tarolt a közösségi médiában (videó)

Friss hírek a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

Andrew Robertson és Ádám Martin

Forrás: AFP

Fotó: MIGUEL MEDINA

Ádám Martin tarolt a közösségi médiában

Amikor elkezdődött az Európa-bajnokság, Ádám Martinnak 29 ezer követője volt az Instagramon, és ez a szám kevesebb mint két hét alatt 64 ezerre nőtt, köszönhetően annak, hogy eddig a magyar válogatott mindhárom Eb-meccsén pályára lépett. Azzal, hogy több mint a duplájára nőtt követőinek száma, a legnagyobb mértékű ugrást mutatta be a mieink közül az Európa-bajnokság alatt, ám a teljes tornát nézve is az élcsoportba tartozhat. 

Az Eb második napján a Transfermarkt piaci portálon például az ő nevére kerestek rá a legtöbben, Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is megelőzte.

Ádám Martin az Eb előtt szponzorációs szerződést kötött az Adidaszal, és Adidas az Eb alatt közölt róla egy egyszerű videót a TikTok-csatornáján, amelyen Ádám Martin, csak kisétál a válogatott öltözőjéből – írja a Mandiner.

Ezt a videót az emberek megjelenését bemutató, új aura Tiktok-trendbe ágyazva mutatta be a, kimondottan a csatár népszerűségét meglovagolva, és három nap alatt 6.3 millióan tekintették meg a felvételt. 

A lelátóról ugrott majdnem Ronaldo nyakába a hibbant drukker (videó)

A portugál válogatott borzalmas mérkőzést játszott az Eb-újonc Georgia ellen a csoportkör utolsó fordulójában. 

A lefújást követően Cristiano Ronaldo dühösen balhézott az ellenfél játékosaival, majd kis híján egy szurkoló miatt szenvedett sérülést. 

Az egyik drukker az ötszörös aranylabdás közelébe akart férkőzni, méghozzá úgy, hogy a lelátóról ugorva, páros lábbal vetette rá magát Ronaldóra. 

A 39 éves sztárt a játékoskijáróba kísérő biztonságiak azonban éberek voltak, és megakadályozták a magáról megfeledkező szurkoló ámokfutását – számolt be az esetről az Origo.

Negatív rekord: Ronaldo először maradt gól nélkül egy nagy torna csoportkörében

A portugál Cristiano Ronaldóval először esett meg pályafutása során, hogy nem szerzett gólt egy nagy torna alapszakaszában, a korábbi tíz alkalommal mindig eredményes volt – írta a németországi Eb csoportkört záró, 13. játéknapját értékelve a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

Georgia v Portugal - EURO 2024
Cristiano Ronaldo a Grúzia–Portugália labdarúgó-mérkőzésén
Fotó: Emin Sansar / Forrás: AFP

A Georgiától elszenvedett 2–0-s vereséggel a 39 éves Ronaldo, aki kezdett, majd a második félidőben lecserélték, szomorú jubileumot ült: első európai játékosként lépett 50. alkalommal pályára a válogatottban világ- és Európa-bajnokságokon (Eb-n 28-adszor, vb-n 22-szer).

Ronaldo cseréje:

Az IFFHS az összefoglalójában kiemelte, hogy Georgia – korábbi nevén Grúzia – a nyolcadik újonc, amely sikerrel vette a kontinensviadal csoportkörét. A 2–0-val egyszersmind véget vetett Roberto Martínez nagy sorozatának, aki a portugálok szakvezetőjeként az előző 12 tétmeccsének mindegyikét megnyerte. Georgia annak dacára diadalmaskodott, hogy mindössze 28 százalékban birtokolta a labdát, ilyen alacsony arány mellett korábban egyetlen csapat sem tudott Eb-meccset nyerni.

A georgiaiak legjobbja, Hvicsa Kvarachelia, aki már 1 perc 32 másodpercnél betalált, az Európa-bajnokságok történetének ötödik legkorábban esett gólját szerezte. Csapattársa, a 11-esből eredményes George Mikutadze három találattal egyedül vezeti az Eb góllövőlistáját.

Az egyformán gól nélküli döntetlent hozó Ukrajna–Belgium- és Szlovákia–Románia-mérkőzésekre kitérve az IFFHS azt emelte ki, hogy az Eb-történelemben először végzett egy csoporton belül mind a négy csapat azonos pontszámmal (4). A kvartettben utolsó ukrán az első olyan válogatott, amely 4 ponttal sem tudta elkerülni a kiesést. A török–cseh (2–1) összecsapás egyik érdekességét az adja, hogy Törökország 2008 óta, amikor elődöntős volt, most először jutott be az Eb kieséses körébe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában