Eredmény

2024.06.27. 08:32

Kiestek a magyarok, így reagált az MLSZ

Egy kivételével a magyar válogatott szempontjából kedvezőtlenül alakultak az eredmények a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. Szerdán este azzal szállt el az utolsó esély is, hogy Georgia óriási meglepetésre legyőzte a felforgatott összeállítású Portugáliát. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) ezt követően rövid üzenetben reagált arra, hogy Marco Rossi csapata végül nem jutott be a legjobb tizenhat közé az Európa-bajnokságon.

MW

Szoboszlai Dominik a mérkőzésen megsérült Varga Barnabás mezében ünnepli a csapat győzelmét a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Négy olyan csoport volt, amelyben alakulhatott volna úgy az eredmény, hogy a harmadik helyezett csupán két ponttal zár, és a magyar válogatottnak elég lett volna, ha ebből kettőben bejön a számítása – írta meg a Magyar Nemzet. Sajnos muszáj kijelenteni, hogy a magyar válogatott saját magát sodorta kiszolgáltatott helyzetbe. Három éve egy vereség és két döntetlen volt a mérlege, ezzel búcsúzott, ám a mentalitásával rengeteg embert meghódított, drámai vesztes lett.

Marco Rossi csapatának rosszul sikerült az Európa-bajnokság, ám ez nem teszi semmissé az idevezető utat, azt, hogy a válogatott a selejtezőcsoportját megnyerve, egyenes úton jutott ki Németországba, nem nullázza le az utóbbi évek eredményeit. Erre utal a Magyar Labdarúgó-szövetség legutóbbi bejegyzése az X-csatornáján, miután eldőlt, hogy a magyar válogatott nem jutott be a nyolcaddöntőbe az Európa-bajnokságon.

 „Kedvezőtlenül alakultak számunkra az Európa-bajnokság többi csoportjának eredményei, így a magyar válogatott nem került be a négy legjobb csoportharmadik közé, és nem jutott tovább a nyolcaddöntőbe. Folytatás ősszel a Nemzetek Ligájában” – olvasható az MLSZ X-csatornáján. A magyar válogatott katartikus győzelemmel zárta az Eb-t, végül két végtelenül szerencsétlen és váratlan eredmény miatt maradt le a nyolcaddöntőről. Folytatás a Nemzetek Ligájában, de a világbajnoki selejtezők a következő igazán nagy cél a nemzeti tizenegy számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában