Ezotéria

2007.10.24. 09:35

A szellemek köztünk járnak

Annak, aki két lábbal áll a földön, nehéz hinnie a természetfeletti erőkben. Olykor azonban történnek olyan dolgok, melyek valahogy nem megmagyarázhatók. Legfőképpen éjszaka történnek ezek az események.

Négyesi Ildikó

— Egyszer egy barátnőmmel szellemet akartunk idézni. Sötét, egy gyertya fénye, műanyag pohár az asztalon, körben az ABC és számok felírva. Mindezt azért, hogy tudjon válaszolni — mesélte Szilvi, ma is beleborzongva az emlékbe. — Nem tudom már, hogy mit mondtunk, de a pohár tényleg megmozdult és haladt.

A szellem értelmetlen betűkkel válaszolt Szilviék kérdéseire. Nem sokkal később megszólalt a csengő. — Nagyon csengettek és mi halálra rémültünk. Nem is folytattuk tovább. Kimentem és a gázóraleolvasó volt.
A szolnoki Ivették házában különös dolgok szoktak történni. — Régebben épült családi házban lakunk. Előttünk élt már ott egy család — kezdte a történetét Ivett. — Számtalanszor nyílik ki magától a jól becsukott szobaajtó, pedig huzat sincsen. A múltkoriban pedig úgy lapcsolódott fel a lámpánk, hogy senki nem ért hozzá.

A lakásban halt meg az előző család hölgy tagja. — Úgy érzem, itt kísért köztünk a nő. Sokszor estem le a lépcsőnkről, de nem azért, mert ügyetlen lennék. Ivett úgy gondolja, az elhunyt nő van a dologban. — Nem tudom megmagyarázni. Egyszerűen csak érzetem, hogy ő lökött le.

Skóciai kísértetek járta kastélyok

Az a szóbeszéd járja, hogy Skóciában nagyon sok szellem van. Leginkább a kastélyokban. Rég elhunyt várurak, lovagok, esetleg a régmúlt idők személyzetei kísértenek. Járnak szobáról-szobára, éjszaka pedig furcsa hangokat hallatnak. Angliában úgy hírlik, a londoni Tower a szellemjárta hely. Sok nevezetes személy lelte ott halálát. Gondoljunk csak VIII. Henrik feleségeire, vagy az eltűnt hercegekre.

A törökszentmiklósi Nagy Liliána az egyik abádszalóki osztálykiránduláson, a faház konyhájában próbált meg szellemet idézni társaival. — Még csak hozzá akartunk kezdeni. Már hárman ültünk az ablak előtt egy kis asztalnál. Az ablakon sötét zsalugáter, ami egyszercsak kicsapódott!!!

Akkor láttak meg egy fejet, amitől iszonyúan megijedtek. — Kiderült, hogy csak az egyik osztálytársunk szórakozott. Ezt követően abbamaradt minden ilyen irányú próbálkozásunk. Azt hiszem ott határoztuk el, hogy nem bolygatjuk a szellemvilágot. A szellemek iránti érdeklődés már kiskorban elkezdődik. Hiszen a legtöbb rémtörténetet a fiatalok mesélik egymásnak. — Általános iskolában gyakran idéztünk szellemet a mosdóban. Körbetérdeltünk a padlón, tenyereinket a földre tettük és ujjainkat egymáséihoz illesztettük — emlékezett vissza Kaszás Barnabás.
A szellemidézést általában úgy kezdték Barnabásék, hogy kitalálták, ki legyen az, akit hívnak. Ez általában egy általuk ismert költő volt. — Erősen koncentráltunk a képére, amit a tankönyvekből ismertünk és szólongattuk. Ha megjelent, az volt a jel, hogy nyissa ki az ajtót. Többnyire semmi nem történt, de egyszer kinyílt a mosdó ajtaja. Nagyon megijdetünk, de kiderült, hogy csak az egyik osztálytársunk volt.

A horrorfilmek is hatással lehetnek arra, mennyi szellemmel találkozunk. Látunk-e egyáltalán. — Egyik este sok félelmetes hangulatú filmet néztem. Az egyikben természetfeletti erőkről is szó volt — mesélte Szabó Zétény. — Nagyon rosszakat álmodtam, de szerencsére felébredtem. Akkor sem tudtam azonban megnyugodni. Mázsás súlyúnak éreztem a mellkasomat, közben pedig olyan volt, mintha figyeltek volna.
Zétény a mai napig úgy gondolja, volt a szobájában valami, vagy valaki. Őt figyelte. Ez pedig azóta is rémülettel tölti el őt.

Négyesi Ildikó Skóciai kísértetek járta kastélyok Az a szóbeszéd járja, hogy Skóciában nagyon sok szellem van. Leginkább a kastélyokban. Rég elhunyt várurak, lovagok, esetleg a régmúlt idők személyzetei kísértenek. Járnak szobáról-szobára, éjszaka pedig furcsa hangokat hallatnak. Angliában úgy hírlik, a londoni Tower a szellemjárta hely. Sok nevezetes személy lelte ott halálát. Gondoljunk csak VIII. Henrik feleségeire, vagy az eltűnt hercegekre. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!