Ország-világ

2020.11.11. 12:32

Rommá tört egy rendőrautót néhány fiatal egy gimnázium előtt (videó)

Címkék#v4na

Az utóbbi időben több középiskola diákjai is azért tiltakoztak, mert szerintük nem biztosítottak számukra a megfelelő egészségügyi feltételek az iskolájukban. November 2-án még azért torlaszolták el az intézmény bejáratát, mert féltették az egészségüket, most azonban már csak a rombolás vezérelte azt a tucatnyi fiatalt, akik szó szerint szétvertek egy rendőrautót az egyik gimnázium előtt.

Forrás: Shutterstock

Franciaországban az elmúlt pár nap során több településen is tiltakoztak a középiskolás tanulók, mert úgy érezték, hogy nem biztosítottak az iskolájukban a megfelelő egészségügyi feltételek. Az egyik pedagógus szakszervezet több megdöbbentő képet is közölt olyan iskolákról, ahol a diákok egymás hegyén-hátán állnak a folyosón, illetve szorosan egymás mellett ültek az étkezőben – írja a V4NA.

A fiatalok mostanra azonban a békés tiltakozáson jócskán túlléptek, ugyanis az Oise megyében lévő település, Compiègne gimnáziumának közelében szemeteseket gyújtottak fel, majd a több tucatnyi kapucnis fiatal rárontott egy járőröző rendőrautóra és szó szerint szétverték.

Egy szemtanú szerint az autóban ülő rendőrök elmenekültek, a vandál fiatalok pedig kifosztották az autót, még a rendőrök golyóálló mellényeit is elvitték, majd megpróbálták felborítani az autót.

Kisvártatva megérkezett az erősítés és a rendőrök feloszlatták a tömeget, a dühöngő fiatalok közül négy személyt őrizetbe vettek.

Az esettel kapcsolatban megszólalt az amiens-i tankerületi felügyelőség is, akik úgy vélik, hogy a történtek nincsenek összefüggésben a diákok által kifogásolt egészségügyi körülményekkel és a miatta történt megmozdulásokkal, írja a Le Parisien.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!