LABDARÚGÁS

2017.09.22. 11:23

A korai kupabúcsút bajnoki győzelmekkel feledtetnék csapataink

„A bajnoki forduló sokkal fontosabb a számunkra” – nyilatkozta honlapunknak a Csorna ellen elveszített kupameccs után Csillag László, az NB III. keleti csoportjában vitézkedő Tiszafüred mestere.

Menczeles Ivánék (balra) a Putnok ellen lépnek pályára

Fotó: Gémesi Balázs

Mindez nyilván nem mentség a korai kupabúcsúra, azonban a szakember álláspontja is teljesen megérthető. Elvégre egy újonc csapatról beszélünk, amelytől már az is nagy tett lenne, ha megragadna a harmadosztályban, azt elvárni tőle, hogy több fronton is helytálljon, egyszerűen még korai volna.

Ha már bajnokság és bennmaradás, ahhoz győzelmek kellenek, amivel még adós a Füred, ahogyan a gólokkal is. Boros János kiválása láthatóan érzékenyen érintette a csapatot, pláne hogy Benedek Nándor és Székely Dávid is messze elmarad attól a teljesítménytől, amivel tavaly a megye I-ben a legjobbak közé tartoztak – utóbbi gólkirályi címet nyert.

És itt visszakanyarodva a győzelmekre, pont az olyan meccseket kellene behúznia a TVSE-nek, mint amilyen a Gyöngyös elleni is, amikor két újonc találkozik – a DEAC-tól 3–0-ra kikapott.

A Jászberény a múlt héten a Cigánd (2–2), azt megelőzően pedig a Tiszaújvárossal ikszelt (0–0). Ennél sokkal bosszantóbb, hogy az ez idáig lejátszott hat mérkőzésén négy kiállítással sújtották a csapatot. Gelei Károly szerint ennek is megvannak az okai.

Menczeles Ivánék (balra) a Putnok ellen lépnek pályára
Fotós: Gémesi Balázs

– Olyanokért kaptuk a kiállításokat, amit a teniszben úgy hívnak, ki nem kényszerített hiba – vélekedett a vezetőedző.

– Eddig összesen hetvenhat percet futballoztunk emberhátrányban! Az egyén felelőssége ilyenkor felerősödik, nem elég, hogy az adott meccsen bünteti a csapatot, még a következőről is kipontozza magát.

A Tiszafüred–Gyöngyös és a Putnok–Jászberény találkozója egyaránt szombaton 16 órakor kezdődik.

Pabar Gyula

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!