Vízilabda

2024.08.01. 23:09

Bányai Márk is debütált az olimpián

A párizsi olimpia hatodik versenynapján második győzelmét aratta férfi válogatottunk, miután hét gól különbséggel legyőzte Japánt.

Varga Csaba

Férfi vízilabda válogatottunk előbb legyőzte a franciákat, majd kikapott a spanyoloktól, a harmadik körben pedig a kellemetlen stílusban játszó japánok ellen igyekezett javítani a mérlegén. A felkelő nap országának csapata pedig kétszer is kikapott, igaz csak egy-egy góllal, a szerbek, valamint a franciák ellen.

Vámos Márton, vízilabda, Bányai Márk, olimpia
Vámos Márton (labdával) két góllal segítette az övéit
Forrás:  MTI

Magyarország–Japán 17–10 (5–2, 4–2, 3–2, 5–4)

Gólszerzőink: Vigvári 4, Varga D. 3, Vámos 2, Angyal, Manhercz, Molnár E., Nagy Á., Zalánki, Fekete G., Jansik Sz., Hárai.

Repülőrajttal nyitott csapatunk a mindenkire veszélyes japán gárda ellen. Molnár Erik nyitotta meg a gólok sorát, a majd Vámos Márton után Fekete Gergő is betalált, 3–0. Nagyon nem szeppent meg az ellenfél, válaszként gyorsan berámoltak két gólt. Minderre két egykori szolnoki vízipólós válaszolt. Csapatunk gyorsan, precízen és főként gólra törően játszott, nem akarta a végére hagyni a döntést.

A második félidő 9–4-es magyar vezetéssel indult. A játék képe szinte semmit sem változott, minden egyes japán találatra a mieink kettővel válaszoltak. A lényeg, hogy továbbra is nagy kedvvel játszott csapatunk, védekezésben helyén voltak a blokkok, elől pedig jól százalékkal lőttek Vigvári Vincéék. A záró negyed felénél pedig a Szolnoki Dózsa kapusa, Bányai Márk először az olimpián lehetőséget kapott tehetsége bizonyítására, két bravúrja is volt a meccs végéig, amit 17–10-re nyert meg csapatunk.

A magyar együttes szombaton 15 órától Ausztrália ellen folytatja szereplését Párizsban.

A B csoport további eredményei: Ausztrália–Franciaország 9–8, Spanyolország–Szerbia 15–11.

Az állás: 1. Spanyolország 9 pont, 2. Magyarország 6 (37-32), 3. Ausztrália 6 (22-20), 4. Franciaország 3 (34-35), 5. Szerbia 3 (30-38), 6. Japán 0.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!