Kultúra

2009.01.12. 14:52

Tudományos kutatásaikról számolnak be a SZIE-ABK oktatói

Nemrégiben jelent meg a Paideia, a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Karának egy olyan kiadványa, amely a hagyománnokkal, a kultúrával, a tanulás-tanítás elméletével, a hivatástudattal, gyökereink ápolásával, annak tiszteletben tartásával, a jászsági identitással, aktuális közoktatási helyzettel, az önkormányzati területfejlesztési politikával, a sport és mentális felfrissülés kapcsolatával, a plázakultúra hatásaival mint szociológiai színtérrel és a kreatív társadalommal is foglalkozik.

BCS

A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar — évente két alkalommal megjelenő —  kiadványát  ősszel vehette kezébe először az érdeklődő olvasó. A most megjelent kötetben pedig tizenhét — az intézmény oktatói tevékenységében aktívan résztvevő kolléga szellemi produktuma olvasható, a lap internetes változata hamarosan elkészül.
A Paideia elnevezés kettős jelentésre utal: a gyermekre és a játékra, arra a gyermeki, önfeledt játékra, amely hordozza a játék és tanulás örömszerző tevékenységét. Végül is az iskola ennek kell, hogy színtere legyen, ez a szellemiség kell, hogy áthassa. A főiskolai tudomyános folyóirat felelős kiadója Barkó Endre dékán, szerkesztője pedig Szarvák Tibor szociológus — szociálpolitikus tanszékvezető egyetemi docens.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!