KISKÖRE

2017.11.06. 12:45

Felülvizsgálják az ár- és belvízvédelmi műveket, tározókat is

Az őszi időszak rendszerint a felülvizsgálatról, valamint az elmúlt év értékeléséről szól a vízügyi ágazatban, ilyenkor ellenőrzik a létesítmények és műtárgyak állapotát, működését. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége is hasonló cipőben jár.

Rendszeresen egyeztetnek a szakemberek

Fotó: Ujvári László

– Ősszel minden létesítményt felül kell vizsgálni. Például ár- és belvízvédelmi műveket, tározókat, szivattyútelepeket vagy zsilipeket. A szakemberek ezeket járják be, megnézik, hogy a védművek fel vannak-e készítve egy esetleges árvízre, egyéb veszélyhelyzetre – mondta Fejes Lőrinc szakaszmérnök.

á

Az őszi felülvizsgálat szeptember közepén kezdődik és november közepéig tart. A minap a szakemberek beszámoltak az elmúlt esztendő munkájáról, az üzemeltetésről és a fejlesztésekről.

November közepén egy kiértékelő értekezleten összegzik a tapasztalatokat, és meghatározzák a következő év fontos feladatait.

Rendszeresen egyeztetnek a szakemberek

– Amit külön nevesítünk, azzal jövőre kiemelten foglalkozunk – árulta el a vízügyi szakember.

Ujvári László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!