Nézőpont Intézet

3 órája

Magabiztosan vezeti a pártversenyt a Fidesz–KDNP

A közvélemény-kutató cég szerint továbbra is négy párt jutna az Országgyűlésbe most vasárnap.

MW

A képviselők szavaznak az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. szeptember 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Változatlan a pártverseny állása szeptember vége óta: továbbra is vezet a Fidesz–KDNP a Tisza Párt, a Mi Hazánk és a Demokratikus Koalíció előtt, így négypárti parlament alakulna, ha most vasárnap tartanák az országgyűlési választásokat – közölte a Magyar Nemzettel a Nézőpont Intézet. A felmérést a kutatócég az európai parlamenti vitát követő héten, október 14–17. között készítette közvélemény-kutatás alapján.

Nézőpont Intézet: magabiztosan vezet a Fidesz

A Nézőpont Intézet által használt legvalószínűbb listás eredmény minden, a választáson való részvételét biztosra ígérő válaszadót figyelembe vesz. Azon rejtőzködő szavazókat, akik valamilyen okból nem mondják meg pártpreferenciájukat, egyéb válaszaik alapján statisztikai módszerrel azonosítja be. A bevallott és beazonosított szavazók pártpreferenciája alapján

a Fidesz–KDNP legvalószínűbb listás eredménye 46 százalék lenne, amely nagyjából az árvíz előtti (45 százalék) és alatti (47 százalék) támogatottságának felel meg.

A Tisza Párt legvalószínűbb listás eredménye (35 százalék) tizenegy százalékponttal maradna el a kormánypártokétól, mely azonos az árvíz előtti eredményével. Az ellenzéki pártok közül ezen felül csak a Mi Hazánk Mozgalom (6 százalék) és a Demokratikus Koalíció (5 százalék) jutna be a parlamentbe.

További részletekért kattintson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában