szolnok megye

2018.12.09. 15:30

Ünnepi vásárokban ellenőriznek a katasztrófavédők

Minden évben több ezer ember jelenik meg a karácsonyi vásárokon, hogy megvásárolják az ajándékokat, vagy csak elbeszélgessenek egy forró tea mellett.

Czakó Nóra

Azonban az ünnepi hangulatban sem szabad megfeledkezni a biztonságról. A katasztrófavédelem hatósági osztályának munkatársai éppen ezért minden évben ellátogatnak a karácsonyi vásárokba.

Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, a szakemberek megvizsgálják a helyszínek villámvédelmét, az elektromos hálózat szabályszerűségét, ellenőrzik a tűzoltókészülékek mennyiségét, azok megfelelőségét.

Különös figyelmet fordítanak a menekülési útvonalakat jelző táblák elhelyezésére is, hiszen a karácsonyi vásárokon mindig hatalmas a tömeg, ha pedig valahol baj történne, akkor kulcsfontosságú, hogy a látogatók tisztában legyenek azzal, merre tudják épségben elhagyni a helyszínt.

A szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársai szerdán például a rendőrséggel közösen a Hild téren lévő karácsonyi vásár és a Kossuth téren található adventi falu helyszínét ellenőrizték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában