KAJAK-KENU

2017.07.17. 17:20

Két számban is Európa-bajnok lett Bodonyi Dóra

Bodonyi Dóra mutatja aranyérmét

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Gutai István

Ezer és ötezer méteren is Bodonyi Dóra nyerte a női kajak egyesek versenyét a plovdivi Európa-bajnokságon. Szombaton óriási hőség, 45 fok telepedett a bolgár pályára,­ ám a Szolnoki KÖZGÉP SE versenyzője mind a klímával, mind az ellenfelekkel sikeresen felvette a versenyt.

– Nem rontottam el a rajtom, az orosz ebben jobb volt. Körülbelül ötszáz méternél tudtam átvenni tőle a vezetést. Egy ilyen helyzetet nekem mindig nehéz fejben megélni,­ nem szeretem, ha mennek előttem – mondta a célba érkezés után a szolnoki versenyző.

Vasárnapra beborult az ég és eleredt az eső, alig 20 fok volt a pályán. De a hidegfront sem volt akadály, Bodonyi az öt kilométeres versenyt is magabiztosan nyerte.

Bodonyi Dóra mutatja aranyérmét
Fotós: MTI / Kovács Tamás

A másik szolnoki induló, Sarudi Pál a 6. ­helyen végzett a kenu négyes tagjaként. A világbajnoki felkészülés részének tekintett Eb-n Magyarország tíz aranyérmet, valamint két második és három harmadik helyet szerzett. A válogatott legtapasztaltabb tagja, Kammerer­ Zoltán éppen húsz évvel ezelőtt ugyanezen a pályán szerezte első Eb-aranyérmét. A háromszoros olimpiai­ bajnoknak most nem jutott érem, a kajak négyessel kilencedik lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!