Közélet

2014.09.05. 15:19

Törődtek egészségükkel az újszásziak

Rekord létszámban vett részt Újszász lakossága az augusztus végi komplex egészségnapon, ahol ezúttal összesen 17 féle szűrést végeztek.

Szoljon.hu

Többek között szív- és érrendszeri vizsgálatok, nőgyógyászati vizsgálat, daganat- és emlőszűrés, cukorszint-, koleszterinszint- és csontsűrűség mérés segítségével kaphattak képet egészségi állapotukról az érdeklődők.
Ágotai Emese védőnő kilencedik éve szervezi meg az egészségnapot. Mint mondja, a nagy érdeklődés annak köszönhető, hogy ilyenkor egy helyszínen – az általános iskolában –, egy időben többféle olyan szűrést ingyenesen igénybe vehetnek, melyekért Szolnokra kellene utazniuk.

A vizsgálatokon minden korosztály megfordult, kisgyerekektől az idősekig; az allergiavizsgálatok főként a fiatalabbakat, a koleszterin-, cukor-, csontsűrűség vizsgálatok pedig elsősorban az korosabbakat vonzották. Kérdőíves felméréssel a pszichés állapotáról is képet kaphatott az arra kíváncsi. Kezdetektől fogva tartanak emlővizsgálatot, sőt tanítják is, ez most is népszerű volt, akárcsak a nőgyógyászati tanácsadás.

A legalább három vizsgálaton résztvevő, beregisztrált újszásziak ajándéksorsoláson vehettek részt. Az eseményt véradással kötötték egybe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!