Közélet

2013.04.10. 08:34

Teljeskörű szűrésre várják a lakosokat

Immár hetedik alkalommal rendezik meg ezen a héten a „Tiszta Szívvel Szolnokért” című tavaszi lakossági szűrővizsgálat-sorozatot. Ez idő alatt személyre szabott tanácsadással egybekötött, szakorvosi, illetve szakápolói jelenléttel különböző vizsgálatokon lehet részt venni.

Szoljon.hu

Így a város több pontján szív- és érrendszeri betegségeket szűrő vizsgálatokra (többek között  testtömeg, testzsírszázalék, vérnyomás, vércukor, koleszterin, triglicerid), zöldhályog szűrésre, csontsűrűségmérésre, komputeres szemészeti szűrővizsgálatra, hallásvizsgálatra, légzésfunkciós vizsgálatra, szájüregi vizsgálatra, bőrgyógyászati vizsgálatra, dietetikai tanácsadásra nyílik lehetőség.

Teljes körű urológiai vizsgálatra (PSA, vizelet és manuális vizsgálat) pedig a Hetényi kórház urológiai ambulanciáján (Tószegi út 21.) kerül sor.
Amint a rendezvénysorozatot útjára indító dr. Bene Ildikó országgyűlési és önkormányzati képviselő, a Hetényi kórház főigazgatója a hétfői megnyitón kiemelte, a megelőzés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni.

– Ha ezeknek a szűrővizsgálatoknak köszönhetően csupán egyetlen betegséget sikerül időben felfedeznünk, már nem volt hiábavaló a program megrendezése – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!