Közélet

2013.08.03. 16:00

Tapasztalatcsere a legfőbb cél

Immár második alkalommal kapta meg 2005 után a Pszichiátriai Szakdolgozók Országos Kongresszusa rendezésének jogát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház–Rendelőintézet a Magyar Ápolási Egyesület társszervezésében.

Szoljon.hu

A szolnoki Campusban, augusztus 1-től 3-ig tartó rendezvényen Maroska Anikó ápolási igazgatóval beszélgettünk.

– Mi a rendezvény aktualitása?

–A pszichiátriai ellátásban dolgozó szakemberek Balassagyarmaton indították el vándor konferenciájukat, mely évek óta alkalmat ad szakmai továbbképzésre, közös célok megfogalmazására. A jelenlegi rendezvény is lehetőséget teremt mintegy százhúsz szakember, egészségügyi szakdolgozó számára a szakmai munka bemutatására, tapasztalatszerzésre, együtt gondolkodásra.

– Ezúttal milyen témákról van, illetve lesz szó?

–  A tudományos előadások aktuális témákat dolgoznak fel, melyek közül kiemelkedő a demenciával kapcsolatos ellátás bemutatása.

– Miért épp ez a betegség kap most nagyobb  figyelmet?

– Ennek oka, hogy az idősödő társadalomban egyre több az időskori szellemi leépülésben szenvedő vagy alkoholproblémákkal küszködő beteg, s ezeknek a betegségeknek gyakran pszichiátriai vonzatuk is van. A szakemberek hasznos tanácsokkal tudnak szolgálni a betegek korszerű ellátásával és az elfogadással kapcsolatban. Hiszen az ilyen betegségek nagy terhet rónak nem csak a betegekre, hanem a környezetükre is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!