Közélet

2014.04.12. 11:10

Jelentős korszerűsítést hajthat végre a MÁV Kórház

Az Európai Unió által nyújtott támogatással valósul meg beruházás Szolnokon.

SZOLJON

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház–Rendelőintézet és a MÁV Kórház és Rendelőintézet konzorciuma összesen közel kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert az egészségügyi ellátórendszer korszerűsítésére.

Ebből a MÁV Kórház és Rendelőintézet több mint 381 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg-ellátás fejlesztésével című pályázaton. A MÁV Kórház és Rendelőintézet, Szolnok röntgendigitalizálást és az aktív mozgásszervi szakellátások fejlesztését valósítja meg a pályázat keretén belül.

A beruházás révén az érintett szakmák esetében gazdaságilag hatékony és betegbarát intézményi működés alakul ki, továbbá a korszerű orvos-szakmai technológiák befogadásával a szolgáltatások színvonala és a munkafeltételek minősége javul, valamint a megvalósítás újabb szintet jelent a funkcionális integráció területén, mindemellett a fizioterápiai és műtőegység eszközparkjának korszerűsítésével kiteljesedhet a mozgásszervi szakkórház funkció betöltése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!