Közélet

2016.10.18. 13:49

Ingyen buszozhatnak a mentődolgozók

A mentődolgozók érvényes szolgálati arcképes igazolványukkal október 17-től ingyenesen utazhatnak a Jászberény városi helyi menetrendszerinti autóbuszjáratokon – tájékoztatott Kardos József megyei vezető mentőtiszt.

SZ. ZS.

A város önkormányzata az életmentés segítése érdekében vállalja a szolgáltató felé a helyi menetrendszerinti autóbuszjáratokon a mentődolgozók utazási költségeit.
A mentődolgozók jelenléte a helyi járatokon az esetleges utasrosszullét vagy baleset esetén azonnali, szakszerű segítségnyújtást tesz lehetővé, mindez az önkormányzat szándéka szerint javíthatja a városi utazóközönség életbiztonságát, segítheti az Országos Mentőszolgálat életmentő küldetésének teljesítését.

Jászberény ezzel egy országos kezdeményezéshez csatlakozott, hazánk több településén is hasonlóképpen, igazolványuk felmutatásával utazhatnak ugyanis már a mentődolgozók. Információink szerint Karcagon is egyeztetés alatt áll egy ilyesfajta megállapodás, Szolnokon pedig a jövő évi költségvetésben vizsgálják meg a lehetőségét, hogy bekapcsolódjanak a kezdeményezésbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!