Közélet

2009.11.12. 09:26

Fákat ültetnek a szentgyörgyiek

A jövő héten tartja ülését a jászalsószentgyörgyi képviselő-testület, ahol többek között arról is döntenek , hogy közel száz facsemetét ültetnek ki a település közterületeire idén ősszel illetve a jövő tavasszal.

Darázs Melinda

A faültetés a képviselő-testület gazdasági programjában is szerepel, hiszen ezen a módon is segíteni szeretnék a településen a környezettudatosabb életvitel kialakítását.

— Sajnos az a tapasztalat, hogy az önkormányzat folyamatosan tisztítja a közterületeket, de nagyon sokan szétszórják a szemetet, sőt még az autóikból is itt pakolják ki — mondta Szarvák Imre polgármester. — Nem is beszélve az illegális hulladéklerakásról, illetve azok felszámolásáról, hiszen az mégtöbb pénzt és energiát igényel. Sokkal szigorúbban kellene szankcionálni azokat, akik felelőtlenül szemetelnek. Mostantól három településőr kezdi meg munkáját, akiknek többek között ez is feladata lesz.
Figyelni, őrködni a település rendje fölött minden tekintetben. Két településőr fogalkoztatására pályázati pénzt nyertünk, a harmadik közfoglakoztatott. Közülük kettő rendőrként teljesítettek szolgálatot ezelőtt, most a rendőri jelenlétet testesítik meg a településen — tette  hozzá Szarvák Imre polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!