Közélet

2016.07.22. 09:22

Elismerték a polgárőr segítségét

Jászapátin a polgárőrségek vezetőinek tartott találkozóját a Jászság országgyűlési képviselője, Pócs János nyitotta meg, és elismerő szavakkal méltatta az önkéntes testületek munkáját.

B. Cs.

A jászsági polgárőrségek vezetői találkoztak a napokban a megyei polgárőr szövetség nemrégiben megválasztott elnökével, Szabó Zoltánnal.
Mihályi Zoltán, az apáti polgárőrség vezetője elmondta, az összejövetel legfőbb célja volt, hogy az új elnök számára részletesen bemutathassák mindazt a tevékenységet, amit a térség polgárőrségei a megalakulások óta elvégeztek, felvázolják az általuk elért eredményeket. Az egyes települések polgárőr munkáján túl bemutatták azt az összefogást is, aminek segítségével a helyi polgárőr közösségek hatékonyan együtt tudnak működni a bűnmegelőző tevékenységben.

A rendezvény lehetőséget teremtett arra, hogy elismerő oklevéllel és szerény pénzjutalommal köszönjék meg a helyi polgárőrség egyik tagja, Kocsis János munkáját. A polgárőr ugyanis a városban nemrégiben történt rablás gyors felderítéséhez nyújtott segítséget a rendőrség számára. Az oklevelet dr. Körei-Nagy József, a Jászberényi Rendőrkapitányság vezetője, valamint Szabó Zoltán, a megyei polgárőr szövetség elnöke adta át. A találkozón jelen lévő Farkas Ferenc, Jászapáti polgármestere pedig pénzjutalomban részesítette a helyi polgárőrt, példamutató cselekedetéért.

A találkozót követően az egyesületek folytatták önként vállalt feladatukat településeiken.
Jászapátin például a napokban szervezték meg a helyi általános iskolában az Erzsébet tábort. A rendezvény részeként a rendőrséggel közösen mobil KRESZ-parkot alakítottak ki az iskolaudvaron, illetve gyakorlati bemutató keretében tudatosították a diákokban, hogy miként kell helyesen közlekedni a körforgalmi csomópontban. Az általános figyelemfelhíváson túl ez utóbbi programelemre azért volt szükség, mert az utóbbi hetekben több baleset is történt a városközpont forgalmas csomópontjában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!