Találékony megoldás

2 órája

Különös dolgot találtak egy vízen úszó műszer tetején a szolnoki vízügyesek

Napok óta megfeszített munkát végeznek a vízügyesek az árvízi védekezésben. Jó látni, hogy a jó kedvüket, derűjüket nem veszítik el. A szolnoki csapat legalább is biztosan nem. Nézzék csak, mivel manővereztek.

Rimóczi Ágnes

A Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóságtól mostanra több mint százhatvan kolléga vesz részt a Nyugat-magyarországi árvízi védekezésben. Közülük néhányan a Lajtánál végeznek méréseket. A fárasztó munkában bizony olykor jól esik egy jó kávé. Egy frissítő feketét a szolnoki vízügyesek nagyon találékonyan juttattak el kolléganőjükhöz.

árvíz kávé
Mérnöki pontossággal ért célba a finom kávé az árvíz tetején
Fotó: Kötivizig/Vizi Dávid Béla

– Igazgatóságunk Lajtára vezényelt vízrajzosai az ADCP (vízhozammérő) műszer tetején igyekeztek eljuttatni egy pohár kávét a vízzel körülvett töltésszakaszon figyelőszolgálatot ellátó kolléganőnek – számolt be a Kötivizig közösségi oldalán. A bejegyzésből kiderült: a precizitást igénylő művelet az összeszokott szolnoki csapatnak köszönhetően sikerrel zárult.

Jó látni, hogy térségünk szakemberei a kemény munka közben is megőrzik jókedvüket és derűjüket. Ráadásul így biztosan még ízletesebb és hatékonyabb is volt az a pohár kávé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában