Fejlesztés

2 órája

Újabb téglakerítés-rész épül a szolnoki temetőnél

A kivitelezési ütemterv második szakaszához érkezett a szolnoki Kőrösi úti temető római katolikus sírkertje mentén húzódó téglakerítés újraépítési projektje.

Mészáros Géza

Mint arról korábban beszámoltunk, a temetőnek a főút felé eső, téglából álló válaszfala szinte szó szerint kiesni kívánkozott a Kőrösi útra.

Szolnoki temetőkerítés
A kőművesek jelenleg a régi ravatalozó mellett álló első sírkert mögött építik az új téglakerítést
Fotó: A Viszlay család engedélyével Mészáros Géza

Miután a szolnoki közgyűlés tavaly őszi ülésén fogadta el a kerítés újraépítéséről szóló előterjesztést. Ez pedig azt eredményezte, hogy az engedélyes tervek elkészítése és elfogadása után megkezdődhetett a balesetveszélyessé vált kerítés bontása, majd újraépítése. Mindezzel egyidőben folytatódhattak a járdafelújítási munkálatok a Kőrösi úton, a temetőgondnokság és a Sashalmi út közötti szakaszon.

Az egyházi és önkormányzati közös beruházás munkálatainak első szakasza június második felében indult. A mintegy százhatvan méteres új „kőfalnak” a fele már áll, s a közelmúltban megkezdték a másik részét is felpakolni a kőművesek. Jelenleg a temetőgondnokságtól, illetve a régi ravatalozótól nyugati irányban halad a felújítás. Vannak már elkészült szakaszok, ahol feloldották a gyalogos-forgalom elöli elzárást, de vannak még járdaszakaszok, ahol a munkálatok miatt és az omladozó téglaépítmény veszélyessége miatt még tart az elkerítés.

szolnoki temetői kerítés
A szolnoki temető téglakerítése mintegy százhatvan méter hosszúságban újul meg
Fotó: Mészáros Géza

Korábban Fejér Andor alpolgármester lapunknak elmondta, hogy a város tavaly év végén állapodott meg a temetőt tulajdonló váci egyházmegye illetékeseivel, így a most zajló és ősszel befejeződő fejlesztést együttműködésben sikerült elindítani. A negyvenhat millió forintos összköltségből a város huszonnégy, az egyház huszonkét millió forintot vállalt fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában