Diákok a gáton

1 órája

Szolnoki pálfys diákok is segítettek a dunai árvíznél

Sok embert megmozgat a Nyugat-magyarországi árvíz. A szakembereken kívül önkéntesek is részt vesznek a munkákban, a napokban még szolnoki diákok is elutaztak és segítettek a védekezésben.

Rimóczi Ágnes

Emberek a gátakon. Napok óta rendszeres a híradás arról, hogy milyen sokan dolgoznak az árvízi védekezésnél. A felnőttek mellett akadnak diákok is, akik segítő jobbot nyújtanak a megáradt folyók mentén. Így egy csapat szolnoki fiatal, akik a Szentendrei-szigeten tevékenykedtek.

árvíz pálfy
Leányok és legények a gáton: a szolnoki pálfysok is segítettek a dunai árvíznél
Fotó: Szolnoki SZC Pálfy/Facebook

A Szolnoki SZC Pálfy-Vízügyi Technikum tizenkét tanulója vett részt a Dunán kialakult árvízi helyzet elleni védekezésben. A fiatalok Surányban (Szentendrei-sziget) „vetették be" magukat. 

– Diákjaink ma is Surányban teljesítettek szolgálatot az árvízi védekezésben. Már helyi lakosok is csatlakoztak a munkához, így a nap végére már több ezer homokkal töltött zsák állt rendelkezésre – számoltak be az illetékesek az intézmény hivatalos közösségi oldalán, ahol köszönetet is mondtak a diákok és kísérőik munkájáért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában