Közélet

2015.03.09. 11:12

Bárki számára elérhető a színház defibrillátora

Amint arról a napokban beszámoltunk, rendkívül korszerű, nagy értékű defibrillátort vásárolt a szolnoki Szigligeti Színház.

Szoljon.hu

Az előadások során ugyanis bármikor előfordulhat, hogy a közönség soraiban rosszul lesz valaki, hiszen százezres évi nézőszám mellett sose tudni, mikor történik valakivel ilyesfajta szörnyűség. Ez a készülék életet menthet ilyen esetekben, s annak érdekében, hogy valóban szakszerűen tudják használni a színház dolgozói, Kardos József megyei vezető mentőtiszt tartott bemutatót a készülék működéséről. A félautomata újraélesztő készülék használatával ugyanis még a mentők kiérkezése előtt tudnak segíteni a közelben lévők, ha szükséges.



A most üzembe helyezett defibrillátor azonban nemcsak a színház nézőinek nyújt biztonságot, de mindazok számára is, akiket a környéken ér hirtelen szívmegállás. A teátrumban elhelyezett készüléket ugyanis elérhetővé teszik olyan esetekben is, amikor akár az utcán lesz rosszul valaki. Erre mostantól egy matrica hívja fel a figyelmet a színház bejáratánál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!