Közélet

2014.11.01. 14:16

A kórház is kérte a segítségét

Egyre sikeresebb a Ruháért élelmiszert elnevezésű magánkezdeményezés, melyet két évvel ezelőtt indított útjára a szolnoki Tarjányiné Jancsó Andrea.

J. Zs. - Sz. Zs.

A fiatalasszony arra kérte a jószándékú embereket, ajánljanak fel a rászorulóknak ruhákat, melyeket aztán ő és segítőtársai egy nyilvános ruhaosztáson adnak tovább. A ruhákért csupán egyetlen tartós élelmiszert kér cserébe, amikből aztán csomagot állít össze és szintén eljuttat a szegény sorsú családoknak.

 Akciója mára kinőtte magát, nemcsak a megyeszékhelyen élők gyűjtik-viszik neki a ruhaneműket, hanem a környékbeliek is. Három hete a szolnoki Hetényi Géza Kórház pszichiátriai osztálya is megkereste a szolnoki asszonyt, segítséget kérve tőle. A betegeknek ugyanis pizsamákra, köntösökre, papucsokra van szükségük, hiszen a legtöbb oda kerülőnek szinte semmije nincs.

Az adakozás azonnal elindult, számos felajánlás érkezett. – Nagy segítséget jelent számunkra az ilyesfajta támogatás – mondta el kérdésünkre válaszolva Bodnár Mária, a pszichiátriai osztály főnővére. – Sajnos nagyon sok páciens érkezik hozzánk elhanyagolt állapotban, akár szenvedélybetegségük miatt, akár azért, mert senkitől nem számíthatnak gondoskodásra, pedig szükségük lenne rá.

Ezért aztán mindenféle ruhaneműre szükség van ahhoz, hogy őket felruházzuk. Ezek az adományok a kórházi tartózkodásuk alatt éppoly hasznosak, mint akkor, amikor távoznak tőlünk. Ha lehetőségünk nyílik rá, néhány darabbal támogatjuk őket, hogy legyen mit felvenniük, különösen a hidegebb őszi-téli időszakban.

– Folyamatosan gyűjtjük a ruhákat a betegeknek, akciónk nem ér véget. Ha összejön egy nagyobb adag, elvisszük az osztályra. Eddig csaknem félszáz ember segítette munkánkat adományokkal – mondta Tarjányiné Jancsó A fiatalokból verbuválódott tánccsoport nagy sikert aratott Andrea. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!