Bulvár

2013.01.29. 11:44

Rendőrök szállták meg Kenderest - senki nem tudta mi történik

Kedd reggel nagy erőkkel érkeztek Kenderesre a rendőrök és az áramszolgálató szakemberei, hogy felszámolják az elszaporodott áramlopásokat.

D.E.

Főleg az újtelepi részen találtak olyan házakat, ahol bár villanyóra sem volt, a lakásban mégis 30 fok meleg volt a lopott áramból. Pádár Lászlóné polgármester példaértékűnek tarja ezt a rendőri összefogást.

- A reggeli órákban szereztem tudomást arról, hogy a rendőrség nagy erőkkel kivonult Kenderesre, főleg az újtelepi részre ahol gyakorlattá vált az áramlopás. Időszerű volt ez az intézkedése a rendőrségnek és dícséretes az ilyen összefogás az áramszolgáltatóval, hogy az áramlopások megszűnjenek a településen - mondta a helyszínen Pádár Lászlóné polgármester.

A városvezető szerint felháborodott a lakosság azon, hogy úgy jutnak áramhoz ezek a háztulajdonosok, hogy nem fizetnek áramszámlát.
- A mai napon olyan rendőri és áramszolgáltatói összefogás van, ami úgy gondolom végérvényesen megoldja ezt a problémát. Nagyon idegesítő a lakosság számára, hogy többen úgy jutnak áramhoz, hogy hónapról hónapra egy fillér áramdíjat sem fizetnek. Jogosan háborognak azok az emberek, akik tisztességesen megdolgoznak a mindennnapi betevőjükért és nekik az az elsődleges, hogy a közüzemi díjakat kifizessék, mások pedig lopással tudják megszerezni az áramot.

Nem beszélve arról, hogy nemcsak világításra, hanem fűtésre is használják azt. Volt olyan környezettanulmány, amikor azt állapítottuk meg, hogy odabent 30 fok van a lopott áram miatt. Ennek véget kellett vetni és nagyon köszönöm a rendőrségnek ezt a hozzáállást, és tanácsolom valamennyi településnek, kövessék ezt a példát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!