Bulvár

2013.05.14. 15:05

Baba és mama is egészséges a kockázatos műtét után

A baba és az édesanyja is jó egészségnek örvend, a körülményekhez képest mindketten jól vannak – tudtuk meg az aggódó szolnoki édesapától, akinek feleségén különleges műtétet hajtottak végre a napokban Kecskeméten.

Szoljon.hu

Mother with sleeping baby

Fotó: Getty Images/BananaStock RF

Amint azt korábban megírtuk, a szolnoki kismama császármetszéssel hozta világra a kisfiát, majd ezt követően – mivel rosszindulatú méhnyak daganatot állapítottak meg esetében – eltávolították a méhét. A terhesség 33. hetében lévő várandós asszonyról még márciusban derült ki, hogy rosszindulatú méhnyakrákja van. Az ezzel járó műtétet kellett úgy időzíteni, hogy mind az anyának, mind pedig a magzatnak jó legyen.


Az asszony az elmúlt időszakban a szolnoki Hetényi Géza Kórházban feküdt, és ott készült a kecskeméti műtétre. Múlt csütörtökön azonban kiderült, hogy a magzat életfunkciói jelentős mértékben romlottak, és mindössze egy-két nap maradt a műtétre. Ennek lényege az volt, hogy a gyermeket „kiemelték” az anyából, a császármetszéssel együtt pedig elvégezték a másik műtétet is. Pénteken aztán hat órás, sikeres operáció során megszületett Józsika és édesanyját is megfelelő módon ellátták.


További részletek az Új Néplap keddi számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!